Mandľové medailóniky s dresingom
400 g bravčovej sviečkovice, 20 g mandľových lupienkov, 4 lyžice olivového oleja, 2 hlávky listového šalátu, mleté čierne korenie, soľ DRESING: 250 g nízkotučného bieleho jogurtu, 4 veľké paradajky, 1 lyžička kapár, 1/2 lyžičky drveného zeleného korenia, 1/2 lyžičky korenia štyroch farieb, 1 lyžica nasekaného čerstvého kôpru, soľ

Mandľové medailóniky s dresingom - príprava

    Zo sviečkovice nakrájame medailóniky, osolíme, okoreníme
    a prudko opečieme na oleji.
    Na druhej panvici opražíme nasucho mandľové lupienky a obalíme v nich mäso.
    Dresing pripravíme z jogurtu, do ktorého vmiešame paradajky a kapary nakrájané na kocky.
    Ochutíme soľou, drveným zeleným korením, korením štyroch farieb a kôprom.
    Omáčkou polejeme natrhané kúsky umytého šalátu.
    Ako prílohu podávame pečené zemiaky.
Top