Dusená ryba so smotanovou omáčkou
Kategória:
600 g ryby (podľa vlastnej chuti),
šťava z 1/2 citróna,
OMÁČKA:
2 lyžice tuku alebo masla ,
200 ml smotany ,
2 lyžice nakrájaných šampiňónov,
1 lyžica cibule,
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
soľ
Dusená ryba so smotanovou omáčkou - príprava
Rybu nakrájame na filety, umyjeme, nasolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Na panvici roztopíme tuk, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 6 minút z každej strany.
Udusenú rybu opatrne vyberieme a udržíme v teple.
Do tuku, v ktorom sme dusili rybu, dáme osmažiť cibuľu
a šampiňóny.
Ochutíme vegetou, petržlenovou vňaťou, prilejeme kyslú smotanu a krátko prevaríme.
Dusenú rybu podávame preliatu omáčkou a ako prílohu môžeme pripraviť opečené zemiaky.
Podobné recepty
Kategória:
600 g ryby (podľa vlastnej chuti),
šťava z 1/2 citróna,
OMÁČKA:
2 lyžice tuku alebo masla ,
200 ml smotany ,
2 lyžice nakrájaných šampiňónov,
1 lyžica cibule,
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
soľ
Dusená ryba so smotanovou omáčkou - príprava
Rybu nakrájame na filety, umyjeme, nasolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Na panvici roztopíme tuk, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 6 minút z každej strany.
Udusenú rybu opatrne vyberieme a udržíme v teple.
Do tuku, v ktorom sme dusili rybu, dáme osmažiť cibuľu
a šampiňóny.
Ochutíme vegetou, petržlenovou vňaťou, prilejeme kyslú smotanu a krátko prevaríme.
Dusenú rybu podávame preliatu omáčkou a ako prílohu môžeme pripraviť opečené zemiaky.
Na panvici roztopíme tuk, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 6 minút z každej strany.
Udusenú rybu opatrne vyberieme a udržíme v teple.
Do tuku, v ktorom sme dusili rybu, dáme osmažiť cibuľu
a šampiňóny.
Ochutíme vegetou, petržlenovou vňaťou, prilejeme kyslú smotanu a krátko prevaríme.
Dusenú rybu podávame preliatu omáčkou a ako prílohu môžeme pripraviť opečené zemiaky.