Jarná teľacia polievka
Kategória: 
500 g teľacieho mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 1 l horúceho zeleninového bujónu, 500 g zemiakov, 600 g čerstvej polievkovej zeleniny, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Jarná teľacia polievka - príprava

    Mäso nakrájame na malé kúsky.
    Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji.
    Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.
    Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
    Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky.
    Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
    Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Top