Jarná teľacia polievka
Kategória:
500 g teľacieho mäsa,
1 cibuľa,
2 lyžice oleja,
1 l horúceho zeleninového bujónu,
500 g zemiakov,
600 g čerstvej polievkovej zeleniny,
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ
Jarná teľacia polievka - príprava
Mäso nakrájame na malé kúsky.
Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji.
Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky.
Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Kategória:
500 g teľacieho mäsa,
1 cibuľa,
2 lyžice oleja,
1 l horúceho zeleninového bujónu,
500 g zemiakov,
600 g čerstvej polievkovej zeleniny,
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ
Jarná teľacia polievka - príprava
Mäso nakrájame na malé kúsky.
Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji.
Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky.
Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji.
Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky.
Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.