KURČA NA FRANCÚZSKY SPÔSOB
Kategória:
1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, 60 g oleja, 100 g cibule, 2 strúčky cesnaku, vývar z kostí, 250 g zelenej papriky, 200 g rajčiakov, 1 dl bieleho vína, zelenú petržlenovú vňať.
KURČA NA FRANCÚZSKY SPÔSOB - príprava
Umyté kurča rozštvrtíme, osolíme a okoreníme.
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozotrený cesnak a podlejeme horúcim vývarom.
Potom pridáme umytú a na rezance pokrájanú papriku, štvrtky rajčiakov, podlejeme vínom a dodusíme.
Hotové posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so šampiňónovou ryžou alebo s varenými zemiakmi
a so šalátom.
Podobné recepty
Kategória:
1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, 60 g oleja, 100 g cibule, 2 strúčky cesnaku, vývar z kostí, 250 g zelenej papriky, 200 g rajčiakov, 1 dl bieleho vína, zelenú petržlenovú vňať.
KURČA NA FRANCÚZSKY SPÔSOB - príprava
Umyté kurča rozštvrtíme, osolíme a okoreníme.
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozotrený cesnak a podlejeme horúcim vývarom.
Potom pridáme umytú a na rezance pokrájanú papriku, štvrtky rajčiakov, podlejeme vínom a dodusíme.
Hotové posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so šampiňónovou ryžou alebo s varenými zemiakmi
a so šalátom.
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozotrený cesnak a podlejeme horúcim vývarom.
Potom pridáme umytú a na rezance pokrájanú papriku, štvrtky rajčiakov, podlejeme vínom a dodusíme.
Hotové posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so šampiňónovou ryžou alebo s varenými zemiakmi
a so šalátom.