KURACIE PRSIA ZAPEKANÉ S CESTOVINOU
Kategória: 
400 g kuracích pŕs, zelenina buď zmrazená zmes alebo čerstvá - šampiňóny, hrášok, mrkvička, brokolica, kukurica, (možnosť výberu podľa vlastnej chuti), jedna väčšia cibuľa, ½ póru, cestoviny bezvaječné (na tvare nezáleží), korenie, soľ, biele mleté korenie, čierne mleté korenie, trocha worcestrovej omáčky, sójovej omáčky, bazalka, ½ dcl bieleho alebo červeného vína, trošku kyslej smotany, nastrúhaný syr tiež podľa chuti môže byť parmezán, tehla, niva.

KURACIE PRSIA ZAPEKANÉ S CESTOVINOU - príprava

    Kuracie prsia si narežeme na tenké šúľančeky, pokiaľ máme čerstvú zeleninu, tak ju očistíme a nakrájame na drobné kúsky, tak isto aj cibuľu a pór.
    V hlbokej panvici (najlepšie vo woku) zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájané mäso a necháme podusiť.
    Keď nám pekne obelie, osolíme ho, pridáme cibuľu a pór
    a ďalej dusíme.
    Medzitým ako sa nám mäso dusí môžeme si postaviť uvariť cestovinu podľa návodu, odporúčam pre lepšiu chuť ju uvariť v zeleninovom alebo hubovom vývare s trochou masla,
    keď použijeme vývar, nepoužívame soľ.
    Z mäsa sa nám medzitým vydusila voda takže pridáme štipku bieleho a čierneho korenia, obe omáčky podľa chuti, bazalku len tak medzi prsty, biele vínko a ostatnú zeleninu a opäť necháme dusiť asi 10-15 min.
    Keď je mäso úplne mäkké, pridáme k nemu uvarenú a scedenú cestovinu, zmiešame a odstavíme.
    Nakoniec pridáme 1 ½ polievkovej lyžice kyslej smotany, dobre premiešame a všetko to dáme do vopred vymasteného plechu (pokiaľ nie je teflónový, odporúčam vymastiť maslom a posypať strúhankou).
    Dáme na 15 min do dobre rozohriatej rúry, dávame pozor, aby sa nám to nepripieklo.
    Ku koncu na cestoviny nasypeme nastrúhaný syr necháme zapiecť a podávame s obľúbeným šalátom.
    Vynikajúce je k tomu červené víno.
Top