KURACIA GALANTÍNA
Kategória: 
1 kurča, mleté bravčové mäso, vajce, soľ, korenie, šampiňóny, červená kapiová paprika (nemusí byť), strúhaný syr, strúhanka, majoránka, údená slanina

KURACIA GALANTÍNA - príprava

    Kurča vykostíme tak, aby zostalo vcelku ako veľký plát mäsa (najlepšie začať od prsnej kosti a vybrať trup, potom opatrne vykostiť krídla a stehná).
    Plát posolíme a naň položíme plnku vo forme valca.

    Plnka: trochu mletého bravčového mäsa zmiešame s celým vajcom, trochou pokrájaných šampiňónov, kúskami kapie, soľou, korením, majoránkou, lyžičkou strúhanky a trochou strúhaného syra (eidam a pod.).
    Kurča s plnkou zavinieme tak, aby vznikla roláda, ktorú položíme na pomastený plech.
    Kožu na kurčati trochu posolíme a obložíme plátkami údenej slaniny.
    Podlejeme vodou a dáme piecť.
    Pečieme pri teplote a dĺžke ako obyčajné kura.
    Podáva sa s ľubovoľnou prílohou za tepla alebo studena nakrájané na plátky.

Vaše názory

(5/5)
Top