KARÍ KURČA
Kategória: 
1 kurča, 300 g zemiakov, 50 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 dl smotany, muškátový oriešok, nové korenie, mleté čierne korenie, lyžica rajčiakového pretlaku, vývar, karí korenie, tuk, soľ.

KARÍ KURČA - príprava

    Očistené a umyté kurča rozporciujeme, osolíme a opečieme
    na rozohriatom tuku.
    Opečené porcie vyberieme a do tuku dáme opražiť nadrobno pokrájanú cibuľu.
    Keď začne žltnúť, pridáme rozotrený cesnak, smotanu a rajčiakový pretlak.
    Podusíme 15 minút.
    Pridáme očistené pokrájané zemiaky, nové korenie, posypeme postrúhaným muškátovým orieškom, mletým čiernym kotením a karí korením.
    Podľa potreby podlejeme vývarom a dosolíme.
Top