ZAPEKANÉ KURACIE STEHNÁ
Kategória: 
Kuracie stehná, soľ, korenie, cesnak, solamyl, paradajky, olej, paprika, cibuľa, vajcia (podľa porcií)

ZAPEKANÉ KURACIE STEHNÁ - príprava

    Umyté vykostené kuracie stehná osolíme, okoreníme potrieme cesnakom, obalíme v solamyle.
    Rozohrejeme olej (málo), naň dáme kura kožou dolu.
    Opekáme 3-4 minúty z každej strany
    (pri opekaní prikrývame).
    Nakrájame tenké plátky paradajok a na každý kúsok mäsa dáme asi 3 krúžky, pridáme papriku nakrájanú na hrubšie kúsky, cibuľu na hrubšie kolieska (z cibule vyberieme stred).
    Do stredu cibule vyklepneme vajce.
    Zapekáme 2-3 minúty.

    Viedenská cibuľa: cibuľu nakrájame natenko, obalíme
    v polohrubej múke, opečieme ako hranolky.
    Osolíme.
    Cibuľa stvrdne a je dobrá chrumkavá.

Vaše názory

(5/5)
Top