Výborné kuracie s tatarkou
Kategória: 
Pre 4 osoby: 600 g kuracieho mäsa(môže byť čokoľvek - prsia, stehienka, podľa chuti) , 2 väčšie cibule, soľ, korenie, maslo na vymastenie pekáčiku, tatarka light (môže byť i obyčajná), syr eidam plátky 100-150 g.

Výborné kuracie s tatarkou - príprava

    Vymastíme si pekáčik kúskom masla, naň pokladieme na koliečka nakrájanú cibuľu, potom kúsky kurčaťa, osolíme, okoreníme podľa chuti.
    Potom zalejeme celou tatarkou (niekedy, keď mám viac mäsa zriedim tatarku polovicou bieleho jogurtu asi 75 g). Nakoniec zakryjeme plátky syra.
    Najskôr pečiem asi 20 min na 250 C" zakryté, potom odkryjem a ešte pečiem, aby syr pekne zružovel.
    Cibuľka pustí dosť šťavy, tatarka urobí tiež svoje......takže mäsko je náramne šťavnaté a krehučké. Niekedy dávam na prilepšenie na vrstvu masa i šunku....Je to jednoduché a výborné..
Top