Zapekaný karfiol s vôňou údeniny
Kategória:
1 balíček mrazeného lístkového cesta (asi 450 g), 3 vajcia, 1 väčší karfiol, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 250 g zemiakov, 150 g údenej klobásy alebo údeného bôčika, soľ, mleté čierne korenie, cukor, strúhaný muškátový oriešok.
Zapekaný karfiol s vôňou údeniny - príprava
Cesto rozmrazíme.
Karfiol podelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme a ošúpeme.
Zemiaky a karfiol zmixujeme.
Pridáme vajcia, smotanu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a strúhaným muškátovým orieškom a dôkladne spracujeme.
Cesto rozvinieme, polovicou vyložíme dno a boky ohňovzdornej nádoby.
Polovicu masy rozotrieme na lístkové cesto, rozložíme kolieska klobásy alebo plátky údeného bôčika, prikryjeme zvyškom masy a povrch vyrovnáme.
Naň uložíme zvyšok cesta.
Pečieme pri teplote 175 stupňov oC asi 50 minút.
Podobné recepty
Kategória:
1 balíček mrazeného lístkového cesta (asi 450 g), 3 vajcia, 1 väčší karfiol, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 250 g zemiakov, 150 g údenej klobásy alebo údeného bôčika, soľ, mleté čierne korenie, cukor, strúhaný muškátový oriešok.
Zapekaný karfiol s vôňou údeniny - príprava
Cesto rozmrazíme.
Karfiol podelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme a ošúpeme.
Zemiaky a karfiol zmixujeme.
Pridáme vajcia, smotanu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a strúhaným muškátovým orieškom a dôkladne spracujeme.
Cesto rozvinieme, polovicou vyložíme dno a boky ohňovzdornej nádoby.
Polovicu masy rozotrieme na lístkové cesto, rozložíme kolieska klobásy alebo plátky údeného bôčika, prikryjeme zvyškom masy a povrch vyrovnáme.
Naň uložíme zvyšok cesta.
Pečieme pri teplote 175 stupňov oC asi 50 minút.
Karfiol podelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme a ošúpeme.
Zemiaky a karfiol zmixujeme.
Pridáme vajcia, smotanu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a strúhaným muškátovým orieškom a dôkladne spracujeme.
Cesto rozvinieme, polovicou vyložíme dno a boky ohňovzdornej nádoby.
Polovicu masy rozotrieme na lístkové cesto, rozložíme kolieska klobásy alebo plátky údeného bôčika, prikryjeme zvyškom masy a povrch vyrovnáme.
Naň uložíme zvyšok cesta.
Pečieme pri teplote 175 stupňov oC asi 50 minút.