Zemiakové osuchy - lokše
Zemiakové osuchy - lokše - príprava
Studené zemiaky uvarené v šupke olúpeme, pomelieme na mäsovom strojčeku /možno nastrúhať/, osolíme, pridáme muku a vyvaľkáme na pláte.
Múky toľko, aby sa cesto nelepilo.
Z časti ukrojeného cesta vyvaľkáme valček, ktorý nakrájame na cca 1,5 cm koliečka a vyvaľkáme valčekom na rezance. Pečieme na platni /najlepšie na sporáku na tuhé palivo/. Platňu je treba rozohriať a opatrne hriať.
Osuchy opekať pomaly, aby sa nepripálili.
Upečené mastíme masťou, maslom, môžeme potrieť lekvárom.
Sú dobré s bielou kávou.
Zemiakové osuchy - lokše - príprava
Studené zemiaky uvarené v šupke olúpeme, pomelieme na mäsovom strojčeku /možno nastrúhať/, osolíme, pridáme muku a vyvaľkáme na pláte.
Múky toľko, aby sa cesto nelepilo.
Z časti ukrojeného cesta vyvaľkáme valček, ktorý nakrájame na cca 1,5 cm koliečka a vyvaľkáme valčekom na rezance. Pečieme na platni /najlepšie na sporáku na tuhé palivo/. Platňu je treba rozohriať a opatrne hriať.
Osuchy opekať pomaly, aby sa nepripálili.
Upečené mastíme masťou, maslom, môžeme potrieť lekvárom.
Sú dobré s bielou kávou.
Múky toľko, aby sa cesto nelepilo.
Z časti ukrojeného cesta vyvaľkáme valček, ktorý nakrájame na cca 1,5 cm koliečka a vyvaľkáme valčekom na rezance. Pečieme na platni /najlepšie na sporáku na tuhé palivo/. Platňu je treba rozohriať a opatrne hriať.
Osuchy opekať pomaly, aby sa nepripálili.
Upečené mastíme masťou, maslom, môžeme potrieť lekvárom.
Sú dobré s bielou kávou.