Arašidové tortičky
• 200g hl. muky, • 70 g práškového cukru, • 150 g tuku (Hera), • 2 lyžice Solamylu, • 1 žĺtok, • bielok na potretie, • hrubo posekané arašidy - nesolené! Arašidový krém: vymiešame 100 g masla s 50 g práškového cukru do peny. Vmiešame 100g pomletých arašidov

Arašidové tortičky - príprava

    Muku zmiešame so škrobovou múčkou, pridáme tuk, cukor a žĺtok.
    Vypracujeme cesto, vyvaľkáme na tenkú placku a vykrajujeme rovnako veľké tvary - najlepšie kocočky.
    Kladieme je na papier.
    Pečivo potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme hrubo nasekanými arašidy.
    Upečieme do ružova pri 200 C, vychladnuté pečivo zlepujeme arašidovým krémom.
Top