Sekaná z hlív
Kategória:
750 g hlív, 1 veľká cibuľa, 4 lyžice masti, korenie, soľ, 250 ml mlieka, 3 žemle, 1 vajce, petržlenová vňať, 1 bielok, strúhanka.
Sekaná z hlív - príprava
Nadrobno pokrájané hlivy podusíme s jemne pokrájanou cibuľou na 3 lyžiciach masti, osolíme, okoreníme.
Po odparení vody pridáme v mlieku namočené vymačkané žemle, 1 vajce, jemne posekanú petržlenovú vňať, dobre premiešame a podľa potreby okoreníme, osolíme, prípadne zahustíme strúhankou.
Zo zmesi vytvarujeme šišku, vložíme na pekáč s rozohriatou ostávajúcou masťou, potrieme bielkom, podlejeme a upečieme. Po vychladnutí porcujeme a podávame.
Podobné recepty
Kategória:
750 g hlív, 1 veľká cibuľa, 4 lyžice masti, korenie, soľ, 250 ml mlieka, 3 žemle, 1 vajce, petržlenová vňať, 1 bielok, strúhanka.
Sekaná z hlív - príprava
Nadrobno pokrájané hlivy podusíme s jemne pokrájanou cibuľou na 3 lyžiciach masti, osolíme, okoreníme.
Po odparení vody pridáme v mlieku namočené vymačkané žemle, 1 vajce, jemne posekanú petržlenovú vňať, dobre premiešame a podľa potreby okoreníme, osolíme, prípadne zahustíme strúhankou.
Zo zmesi vytvarujeme šišku, vložíme na pekáč s rozohriatou ostávajúcou masťou, potrieme bielkom, podlejeme a upečieme. Po vychladnutí porcujeme a podávame.
Po odparení vody pridáme v mlieku namočené vymačkané žemle, 1 vajce, jemne posekanú petržlenovú vňať, dobre premiešame a podľa potreby okoreníme, osolíme, prípadne zahustíme strúhankou.
Zo zmesi vytvarujeme šišku, vložíme na pekáč s rozohriatou ostávajúcou masťou, potrieme bielkom, podlejeme a upečieme. Po vychladnutí porcujeme a podávame.