Sedliacke  fondue
Kategória: 
1 guľatý bochník chleba, 45 dkg oravská slanina, 3 krabice syr Karička, 1 červená a 1 zelená paprika, zelená pažítka, 1 kyslá smotana, olej, čierne korenie, vegeta

Sedliacke fondue - príprava

    Z pecňa chleba odrežeme vršok, chlieb vydlabeme.
    Pokrájame slaninu na prúžky a orestujeme na oleji.
    Zmiešame smotanu a syr, pridáme pokrájanú papriku, pažítku, vychladnutú slaninu a vegetu.
    Všetko dôkladne premiešame..
    Tukom zo slaniny vytrieme chleba zvnútra i zvonku, naplníme zmesou a položíme na vymastený plech.
    Vedľa môžeme položiť ešte "vydlabance", ktoré sme predtým pokvapkali tukom zo slaniny.
    Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre.
Top