Rybie filé s nepravým lososom a pomarančovou omáčkou
Kategória:
300 g rybie filé (pstruh alebo iné bez kostí),
40 g nepravého lososa, 4 olivy, soľ , rybie korenie,
1 pomaranč, maslo, solamyl,
2 dl smotany na šľahanie,
4 dl pomarančový džús,
2 cl pomarančový likér, olej
Rybie filé s nepravým lososom a pomarančovou omáčkou - príprava
Pomarančovú šťavu, likér a kôru z pomaranča privedieme do varu.
Filé trochu naklepeme.
Na plátok filé dáme plátky nepravého lososa, rybie korenie, soľ, 2 olivy a zavinieme ako roládu.
Prepichneme ihlou alebo špáradlom
(ak chceme zapiecť ako v prírode na rošte) alebo zabalíme do alobalu.
Na pekáč dáme trochu oleja a roládu dáme zapiecť.
ALEBO: Do hrnca dáme vodu a roládu, prikryjeme a varíme.
Do vriacej pomarančovej šťavy pridáme solamyl asi
3 lyžičky, ktorý sme zarobili s trochou vody -
k zahusteniu omáčky.
Omáčku za stáleho miešania zjemníme smotanou a trochou masla.
Na záver po odstavení pridáme do nej na kolieska nakrájaný pomaranč.
Filé podávame nakrájané na kolieska, podlejeme omáčkou.
Podávame k zemiakovým kroketám alebo k ryži.
Podobné recepty
Kategória:
300 g rybie filé (pstruh alebo iné bez kostí),
40 g nepravého lososa, 4 olivy, soľ , rybie korenie,
1 pomaranč, maslo, solamyl,
2 dl smotany na šľahanie,
4 dl pomarančový džús,
2 cl pomarančový likér, olej
Rybie filé s nepravým lososom a pomarančovou omáčkou - príprava
Pomarančovú šťavu, likér a kôru z pomaranča privedieme do varu.
Filé trochu naklepeme.
Na plátok filé dáme plátky nepravého lososa, rybie korenie, soľ, 2 olivy a zavinieme ako roládu.
Prepichneme ihlou alebo špáradlom
(ak chceme zapiecť ako v prírode na rošte) alebo zabalíme do alobalu.
Na pekáč dáme trochu oleja a roládu dáme zapiecť.
ALEBO: Do hrnca dáme vodu a roládu, prikryjeme a varíme.
Do vriacej pomarančovej šťavy pridáme solamyl asi
3 lyžičky, ktorý sme zarobili s trochou vody -
k zahusteniu omáčky.
Omáčku za stáleho miešania zjemníme smotanou a trochou masla.
Na záver po odstavení pridáme do nej na kolieska nakrájaný pomaranč.
Filé podávame nakrájané na kolieska, podlejeme omáčkou.
Podávame k zemiakovým kroketám alebo k ryži.
Filé trochu naklepeme.
Na plátok filé dáme plátky nepravého lososa, rybie korenie, soľ, 2 olivy a zavinieme ako roládu.
Prepichneme ihlou alebo špáradlom
(ak chceme zapiecť ako v prírode na rošte) alebo zabalíme do alobalu.
Na pekáč dáme trochu oleja a roládu dáme zapiecť.
ALEBO: Do hrnca dáme vodu a roládu, prikryjeme a varíme.
Do vriacej pomarančovej šťavy pridáme solamyl asi
3 lyžičky, ktorý sme zarobili s trochou vody -
k zahusteniu omáčky.
Omáčku za stáleho miešania zjemníme smotanou a trochou masla.
Na záver po odstavení pridáme do nej na kolieska nakrájaný pomaranč.
Filé podávame nakrájané na kolieska, podlejeme omáčkou.
Podávame k zemiakovým kroketám alebo k ryži.