Rybacie guľky
Kategória: 
1 kg ryby (kapor, tresčie filé), 1 vajce, 6 strúčikov cesnaku, 6 paradajok , 2 papriky , 1 polievková lyžica múky, 1 polievková lyžica hrubej soli, petržlenová vňať, 2 polievkové lyžice oleja, soľ , čierne korenie mleté ,paprika sladká, oregano, majoránka, bazalka, tymián, šafran

Rybacie guľky - príprava

    Rybu dôkladne očistíme, umyjeme a vykostíme.
    Kúsky vykosteného mäsa položíme na sito a posypeme hrubozrnnou soľou, necháme odstáť 15 min., potom mäso zomelieme.
    Zomletú rybu položíme do misy, pridáme posekaný cesnak, petržlenovú vňať koreniny, celé vajce, čajovú lyžičku oleja a dôkladne vymiešame.
    Sformujeme guľky vo veľkosti orecha.
    Ak je masa priveľmi riedka, prisypeme trošku múky.
    Do hrnca dáme polievkovú lyžicu oleja a pokrájané paradajky, ktoré sme sparili a ošúpali.
    Posolíme a dusíme na slabom ohni.
    Šafran dáme do pohára s horúcou vodou.
    Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na malé pásiky.
    Keď sa paradajky začnú variť, pridáme papriku a hrniec prikryjeme.
    Varíme na miernom ohni asi 10 min., potom vlejeme vodu so šafranom a necháme zovrieť.
    Guľky vložíme do omáčky, necháme zovrieť, oheň zmiernime na minimum a varíme ešte asi 15 min.
    Guľky podávame v omáčke s ryžou (pečivom).
Top