Plátky lososa so žeruchou
Kategória: 
4 plátky losos na podkovičky po 180 g, 1 zväzok žeruchy alebo petržlenovej vňate, 1 citrón, čierne mleté korenie, soľ, 1 lyžica olivového oleja

Plátky lososa so žeruchou - príprava

    Podľa počtu porcií natrháme štvorce z alobalu, ktoré potrieme olejom.
    Podkovičky lososa uložíme na alobal, posypeme nasekanou žeruchou, pridáme na ne plátok citróna a podľa chuti okoreníme a osolíme.
    Alobal zabalíme tak, aby nám nevytiekla pri pečení šťava, dáme na pekáč a do rúry (200°C, 10 minút).

    ALEBO:

    Rúru predhrejeme na 180° C.
    Žeruchu preberieme, umyjeme a očistíme.
    Z citróna odkrojíme 4 kolieska.
    Olivovým olejom natrieme 4 obdĺžniky pergamenového papiera. Do stredu každého obdĺžnika položíme plátok lososa, naň poukladáme žeruchu a koliesko citróna.
    Z pergamenu poskladáme „misku“ tak, aby v nej mäso ležalo. Konce papiera môžeme zviazať kuchynskou niťou.
    Rybu v pergamene dáme na plech, a v rúre pečieme 10 minút. Vyberieme z rúry a pergamenový papier otvoríme.
    Osolíme a okoreníme.

    Tip: Kto má rád údenú slaninu, môže si pár kúskov ugrilovať a položiť na ryby.
Top