Kuracie prsia s višňovou omáčkou
Kategória:
300 g kuracích pŕs (4),
1 fľaša višňového kompótu,
kryštálový cukor,
solamyl,
višňový likér (griotka, cherry, koňak),
olej,
škorica,
koreniaca zmes na mäso
Kuracie prsia s višňovou omáčkou - príprava
Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.
Omáčka: Šťavu z višňového kompótu necháme zovrieť, pridáme cukor, premiešame, dochutíme škoricou a zahustíme solamylom rozriedeným vo vode.
Keď zmes zhustne, vsypeme do nej odkôstkované višne, prehrejeme a prilejeme sherry.
Podávame so zemiakovými kroketkami: zemiaky uvarené v šupke pretlačíme, pridáme vajíčko, soľ a hrubú múku a z tohto cesta potom robíme krokety, ktoré opečieme
Podobné recepty
Kategória:
300 g kuracích pŕs (4),
1 fľaša višňového kompótu,
kryštálový cukor,
solamyl,
višňový likér (griotka, cherry, koňak),
olej,
škorica,
koreniaca zmes na mäso
Kuracie prsia s višňovou omáčkou - príprava
Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.
Omáčka: Šťavu z višňového kompótu necháme zovrieť, pridáme cukor, premiešame, dochutíme škoricou a zahustíme solamylom rozriedeným vo vode.
Keď zmes zhustne, vsypeme do nej odkôstkované višne, prehrejeme a prilejeme sherry.
Podávame so zemiakovými kroketkami: zemiaky uvarené v šupke pretlačíme, pridáme vajíčko, soľ a hrubú múku a z tohto cesta potom robíme krokety, ktoré opečieme
Omáčka: Šťavu z višňového kompótu necháme zovrieť, pridáme cukor, premiešame, dochutíme škoricou a zahustíme solamylom rozriedeným vo vode.
Keď zmes zhustne, vsypeme do nej odkôstkované višne, prehrejeme a prilejeme sherry.
Podávame so zemiakovými kroketkami: zemiaky uvarené v šupke pretlačíme, pridáme vajíčko, soľ a hrubú múku a z tohto cesta potom robíme krokety, ktoré opečieme