Kuracie prsia s višňovou omáčkou
Kategória: 
300 g kuracích pŕs (4), 1 fľaša višňového kompótu, kryštálový cukor, solamyl, višňový likér (griotka, cherry, koňak), olej, škorica, koreniaca zmes na mäso

Kuracie prsia s višňovou omáčkou - príprava

    Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.
    Omáčka: Šťavu z višňového kompótu necháme zovrieť, pridáme cukor, premiešame, dochutíme škoricou a zahustíme solamylom rozriedeným vo vode.
    Keď zmes zhustne, vsypeme do nej odkôstkované višne, prehrejeme a prilejeme sherry.
    Podávame so zemiakovými kroketkami: zemiaky uvarené v šupke pretlačíme, pridáme vajíčko, soľ a hrubú múku a z tohto cesta potom robíme krokety, ktoré opečieme
Top