Kura plnené hruškami
Kategória: 
1 kurča, 3 hrušky, 10 dkg slaniny, 5 vajec = 3 uvarené na tvrdo a 2 surové, 3 lyžice dezertného vína, petržlenová vňať, maslo, čierne mleté korenie, soľ, tmavé pivo

Kura plnené hruškami - príprava

    Hrušky olúpeme a nakrájame na kocky a tak isto na kocky nakrájame 3 na tvrdo uvarené vajcia a slaninu.
    Všetko zmiešame spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou.
    Túto plnku ešte okoreníme, osolíme a pridáme víno a
    2 surové vajcia.
    Touto plnkou naplníme vypitvané a očistené kurča,
    po naplnení ho zašijem asi tak 1,5 cm od okraja.
    Zo zvyšku plnky urobíme malé placky, ktoré môžeme podávať ako prílohu.
    Kurča dáme do pekáča, podlejeme pivom a môžeme aj prikryť alobalom, kvôli kôrke.
    Pečieme mierne asi 1/2 ÷ 1 hodinu a potom ho ešte
    1/2 hodinu zrýchlene dopečieme.

    ALEBO:
    Na rošte: Kurča potrieme maslom a podlejeme pivom.

    Na sporáku: Kurča dáme do hrnca, podlejeme pivom a prikryjeme.

    Pripravené kurča podávame s hranolkami alebo so zemiakmi.

Vaše názory

(5/5)
Top