Francúzske zemiaky
Kategória: 
2 kg zemiakov, 800 g slovenská točená saláma, 12 vajec, 3 kyslé smotany, 1 šľahačková smotana, mleté čierne korenie, soľ

Francúzske zemiaky - príprava

    Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska.
    Salámu olúpeme a nakrájame na polkolieska.
    Natvrdo uvarené vajíčka nakrájame na kolieska.
    Zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Túto ešte okoreníme a osolíme a takto pripravenou smotanou vymažeme pekáč.
    Potom dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok.
    Zalejeme smotanou a okoreníme.
    Znovu dáme vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok.
    Opäť zalejeme smotanou a okoreníme.
    Dáme vrstvu zemiakov, osolíme a zalejeme zvyškom smotany. Pekáč zakryjeme alobalom, ktorý viackrát prederavíme špičkou noža.
    Vložíme do rúry (200 ÷ 250°C) na 1 hodinu.
    Dáme dole alobal a ešte 15 minút necháme piecť.
    Zapíjame pivom.
Top