Francúzske zemiaky
Kategória:
2 kg zemiakov,
800 g slovenská točená saláma,
12 vajec,
3 kyslé smotany,
1 šľahačková smotana,
mleté čierne korenie,
soľ
Francúzske zemiaky - príprava
Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska.
Salámu olúpeme a nakrájame na polkolieska.
Natvrdo uvarené vajíčka nakrájame na kolieska.
Zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Túto ešte okoreníme a osolíme a takto pripravenou smotanou vymažeme pekáč.
Potom dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok.
Zalejeme smotanou a okoreníme.
Znovu dáme vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok.
Opäť zalejeme smotanou a okoreníme.
Dáme vrstvu zemiakov, osolíme a zalejeme zvyškom smotany. Pekáč zakryjeme alobalom, ktorý viackrát prederavíme špičkou noža.
Vložíme do rúry (200 ÷ 250°C) na 1 hodinu.
Dáme dole alobal a ešte 15 minút necháme piecť.
Zapíjame pivom.
Podobné recepty
Kategória:
2 kg zemiakov,
800 g slovenská točená saláma,
12 vajec,
3 kyslé smotany,
1 šľahačková smotana,
mleté čierne korenie,
soľ
Francúzske zemiaky - príprava
Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska.
Salámu olúpeme a nakrájame na polkolieska.
Natvrdo uvarené vajíčka nakrájame na kolieska.
Zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Túto ešte okoreníme a osolíme a takto pripravenou smotanou vymažeme pekáč.
Potom dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok.
Zalejeme smotanou a okoreníme.
Znovu dáme vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok.
Opäť zalejeme smotanou a okoreníme.
Dáme vrstvu zemiakov, osolíme a zalejeme zvyškom smotany. Pekáč zakryjeme alobalom, ktorý viackrát prederavíme špičkou noža.
Vložíme do rúry (200 ÷ 250°C) na 1 hodinu.
Dáme dole alobal a ešte 15 minút necháme piecť.
Zapíjame pivom.
Salámu olúpeme a nakrájame na polkolieska.
Natvrdo uvarené vajíčka nakrájame na kolieska.
Zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Túto ešte okoreníme a osolíme a takto pripravenou smotanou vymažeme pekáč.
Potom dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok.
Zalejeme smotanou a okoreníme.
Znovu dáme vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok.
Opäť zalejeme smotanou a okoreníme.
Dáme vrstvu zemiakov, osolíme a zalejeme zvyškom smotany. Pekáč zakryjeme alobalom, ktorý viackrát prederavíme špičkou noža.
Vložíme do rúry (200 ÷ 250°C) na 1 hodinu.
Dáme dole alobal a ešte 15 minút necháme piecť.
Zapíjame pivom.