1 stredná hlávka kapusty,
2 väčšie cibule, 1 bobkový list,
3 stredne veľké mrkvy ,
4 papriky (2 zelené, 2 červené),
5 paradajok (môžu sa olúpať),
hlávka cesnaku (4-5 strúčikov),
500 g kuracích alebo morčacích pŕs ,
2 – 3 dl zeleninového vývaru (bujón),
soľ ,olivový olej ,čierne korenie ,
vegeta , majoránka ,petržlenová vňať,
1 téglik sladkej smotany alebo biely jogurt
Bulharská kapusta - príprava
Kapustu a papriku nakrájame na prúžky a olúpeme paradajky. Potom ich nakrájame na kocky, cesnak na plátky a cibuľu na mesiačiky, nastrúhame mrkvu.
Všetko dáme do väčšieho hrnca a podlejeme bujónom, dochutíme vegetou a posolíme.
Mäso prudko opečieme na cibuľke a olivovom oleji, dochutíme a pridáme k uvarenej zelenine.
Všetko potom ešte podusíme do mäkka.
Na záver pridáme smotanu alebo biely jogurt a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podávame s čiernym chlebom alebo parenou knedľou.