Bulharská kapusta
Kategória: 
1 stredná hlávka kapusty, 2 väčšie cibule, 1 bobkový list, 3 stredne veľké mrkvy , 4 papriky (2 zelené, 2 červené), 5 paradajok (môžu sa olúpať), hlávka cesnaku (4-5 strúčikov), 500 g kuracích alebo morčacích pŕs , 2 – 3 dl zeleninového vývaru (bujón), soľ ,olivový olej ,čierne korenie , vegeta , majoránka ,petržlenová vňať, 1 téglik sladkej smotany alebo biely jogurt

Bulharská kapusta - príprava

    Kapustu a papriku nakrájame na prúžky a olúpeme paradajky. Potom ich nakrájame na kocky, cesnak na plátky a cibuľu na mesiačiky, nastrúhame mrkvu.
    Všetko dáme do väčšieho hrnca a podlejeme bujónom, dochutíme vegetou a posolíme.
    Mäso prudko opečieme na cibuľke a olivovom oleji, dochutíme a pridáme k uvarenej zelenine.
    Všetko potom ešte podusíme do mäkka.
    Na záver pridáme smotanu alebo biely jogurt a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
    Podávame s čiernym chlebom alebo parenou knedľou.
Top