Cestovinový šalát s kuracím mäsom a natvrdo uvareným vajcom
Kategória: 
400 g kuracích pŕs, soľ, mleté biele korenie, 3 lyžice olivového oleja, 200 g špagiet, 150 g póru, 4 rajčiny, 3 vajcia, zväzok pažítky, Zálievka: 180 g ľahkej majonézy, 2-3 lyžice ostrého kečupu, ¼ lyžičky farebného korenia, 2 strúčiky cesnaku

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a natvrdo uvareným vajcom - príprava

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a opatrne ich naklepeme (najlepšie cez fóliu).
    Z oboch strán osolíme a okoreníme.
    Mäso opečieme zvoľna na 2 lyžiciach oleja.
    Opečené kuracie prsia vyberieme a necháme vychladnúť.
    Potom ich nakrájame na kocky.
    Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
    Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
    Necháme odkvapkať a omastíme olivovým olejom.
    Pór očistíme a nakrájame na tenké kolečká aj so zelenou časťou.
    Rajčiny sparíme vriacou vodou a olúpeme.
    Pokrájame na kocky.
    Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame na kolečká.
    Na zálievku zmiešame majonézu s kečupom a korením a pridáme prelisovaný cesnak.
    V mise premiešame všetky suroviny okrem vajec a pokvapkáme zálievkou.
    Šalát ľahko premiešame , obložíme vajíčkami a necháme asi 30 minút vychladnúť.

    Obmena: Miesto špagiet môžeme použiť akékoľvek iné cestoviny a kuracie mäso môžeme zameniť za hydinové pečienky, čerstvého tuniaka alebo zbytky rôzneho mäsa, prípadne sójového.
Top