400 g kuracích pŕs,
soľ, mleté biele korenie,
3 lyžice olivového oleja,
200 g špagiet,
150 g póru,
4 rajčiny,
3 vajcia,
zväzok pažítky,
Zálievka:
180 g ľahkej majonézy,
2-3 lyžice ostrého kečupu,
¼ lyžičky farebného korenia,
2 strúčiky cesnaku
Cestovinový šalát s kuracím mäsom a natvrdo uvareným vajcom - príprava
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a opatrne ich naklepeme (najlepšie cez fóliu).
Z oboch strán osolíme a okoreníme.
Mäso opečieme zvoľna na 2 lyžiciach oleja.
Opečené kuracie prsia vyberieme a necháme vychladnúť.
Potom ich nakrájame na kocky.
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
Necháme odkvapkať a omastíme olivovým olejom.
Pór očistíme a nakrájame na tenké kolečká aj so zelenou časťou.
Rajčiny sparíme vriacou vodou a olúpeme.
Pokrájame na kocky.
Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame na kolečká.
Na zálievku zmiešame majonézu s kečupom a korením a pridáme prelisovaný cesnak.
V mise premiešame všetky suroviny okrem vajec a pokvapkáme zálievkou.
Šalát ľahko premiešame , obložíme vajíčkami a necháme asi 30 minút vychladnúť.
Obmena: Miesto špagiet môžeme použiť akékoľvek iné cestoviny a kuracie mäso môžeme zameniť za hydinové pečienky, čerstvého tuniaka alebo zbytky rôzneho mäsa, prípadne sójového.