Sedliacka polievka
Kategória: 
1000 g hovädzích kostí, 500 g hovädzieho mäsa, 2 vajcia, 250 g múky, 1 cibuľa, 1 citrón, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 lyžice oleja, soľ

Sedliacka polievka - príprava

    Hovädzie kosti vložíme do studenej vody, pridáme paradajkový pretlak a privedieme do varu. Hovädzie mäso pomelieme, zmiešame s nasekanou cibuľou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Z múky, vajec a vody vypracujeme cesto. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme malé štvorce o veľkosti 4 x 4 cm, ktoré naplníme mäsom a zvinieme. Rolky opečieme na oleji, vložíme do polievky a varíme asi 15 minút. Z 1 lyžice múky a 2 lyžíc oleja pripravíme zápražku. Vmiešame ju do polievky a necháme prejsť varom. Hotovú polievku pokvapkáme citrónovou šťavou, podľa chuti osolíme a ihneď podávame.
Top