Bravčová sviečkovica
500 g bravčovej sviečkovice, 30 g slaniny, 125 ml smotany, 100 g zeleniny, 2 paradajky, 15 g múky, mleté čierne korenie, soľ

Bravčová sviečkovica - príprava

    Bravčovú sviečkovicu vcelku osolíme, okoreníme a prešpikujeme slaninou. Potom ju vložíme na koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska a opraženú na masle a za častého polievania šťavou a vodou upečieme z oboch strán. Šťavu potom zahustíme kyslou smotanou a múkou. V omáčke necháme sviečkovicu povrieť. Potom ju nakrájame a polejeme precedenou omáčkou. Namiesto smotany môžeme dať do omáčky aj paradajky, ktoré sa asi 15 minút pečú spolu s mäsom. Potom zaprášime šťavu múkou, povaríme a precedíme. Nalejeme na nakrájané mäso. Podávame s rezancami, makarónmi alebo s ryžou.
Top