Dunajské vlny
500 g masla alebo rastlinného tuku, 350 g cukru, 6 vajec, 350 g polohrubej múky, 1 sáčok prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, 1 pohár zaváraných višní (720 ml), ½ l mlieka, 1 vanilkový pudingový prášok, kôru a šťavu z 1 citrónu, 200 g horkej čokolády, 200 g mliečnej čokolády, 100 g stuženého tuku, tuk na vymazanie plechu

Dunajské vlny - príprava

    250 g zmäknutého tuku a 250 g cukru dáme do vyššej nádoby a ručným šľahačom ušľaháme do peny.
    Postupne pridáme vajcia a ďalej šľaháme, kým nevznikne hladký krém.
    Zmiešame múku s práškom do pečiva, nasypeme na krém a metličkou premiešame.
    Cesto rozdelíme na polovice a do jednej pridáme kakao.
    Na vymastený plech rozotrieme svetlé cesto, naň opatrne rozotrieme tmavé cesto a povrch uhladíme.
    Višne necháme odkvapkať a potom ich rovnomerne rozložíme na cesto.
    Plech vložíme do vyhriatej rúry (elektrický šporák 175°C, plyn stupeň 2) a pečieme zhruba 30 minút.
    Necháme vychladnúť.

    Pudingový prášok a 100 g cukru rozmiešame so 6 lyžicami mlieka.
    Zostávajúce mlieko privedieme do varu, vlejeme vanilkovú zmes a krátko ovaríme.
    Za občasného miešania necháme vychladnúť.
    250 g masla, citrónovú kôru a šťavu vymiešame do peny a postupne vmiešame vychladnutý puding.
    Krémom potrieme koláč a uložíme do chladna.
    Na záver polejeme čokoládovou polevou.
Top