Dunajské vlny
Kategória:
500 g masla alebo rastlinného tuku,
350 g cukru,
6 vajec,
350 g polohrubej múky,
1 sáčok prášku do pečiva,
2 lyžice kakaa,
1 pohár zaváraných višní (720 ml),
½ l mlieka,
1 vanilkový pudingový prášok,
kôru a šťavu z 1 citrónu,
200 g horkej čokolády,
200 g mliečnej čokolády,
100 g stuženého tuku,
tuk na vymazanie plechu
Dunajské vlny - príprava
250 g zmäknutého tuku a 250 g cukru dáme do vyššej nádoby a ručným šľahačom ušľaháme do peny.
Postupne pridáme vajcia a ďalej šľaháme, kým nevznikne hladký krém.
Zmiešame múku s práškom do pečiva, nasypeme na krém a metličkou premiešame.
Cesto rozdelíme na polovice a do jednej pridáme kakao.
Na vymastený plech rozotrieme svetlé cesto, naň opatrne rozotrieme tmavé cesto a povrch uhladíme.
Višne necháme odkvapkať a potom ich rovnomerne rozložíme na cesto.
Plech vložíme do vyhriatej rúry (elektrický šporák 175°C, plyn stupeň 2) a pečieme zhruba 30 minút.
Necháme vychladnúť.
Pudingový prášok a 100 g cukru rozmiešame so 6 lyžicami mlieka.
Zostávajúce mlieko privedieme do varu, vlejeme vanilkovú zmes a krátko ovaríme.
Za občasného miešania necháme vychladnúť.
250 g masla, citrónovú kôru a šťavu vymiešame do peny a postupne vmiešame vychladnutý puding.
Krémom potrieme koláč a uložíme do chladna.
Na záver polejeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kategória:
500 g masla alebo rastlinného tuku,
350 g cukru,
6 vajec,
350 g polohrubej múky,
1 sáčok prášku do pečiva,
2 lyžice kakaa,
1 pohár zaváraných višní (720 ml),
½ l mlieka,
1 vanilkový pudingový prášok,
kôru a šťavu z 1 citrónu,
200 g horkej čokolády,
200 g mliečnej čokolády,
100 g stuženého tuku,
tuk na vymazanie plechu
Dunajské vlny - príprava
250 g zmäknutého tuku a 250 g cukru dáme do vyššej nádoby a ručným šľahačom ušľaháme do peny.
Postupne pridáme vajcia a ďalej šľaháme, kým nevznikne hladký krém.
Zmiešame múku s práškom do pečiva, nasypeme na krém a metličkou premiešame.
Cesto rozdelíme na polovice a do jednej pridáme kakao.
Na vymastený plech rozotrieme svetlé cesto, naň opatrne rozotrieme tmavé cesto a povrch uhladíme.
Višne necháme odkvapkať a potom ich rovnomerne rozložíme na cesto.
Plech vložíme do vyhriatej rúry (elektrický šporák 175°C, plyn stupeň 2) a pečieme zhruba 30 minút.
Necháme vychladnúť.
Pudingový prášok a 100 g cukru rozmiešame so 6 lyžicami mlieka.
Zostávajúce mlieko privedieme do varu, vlejeme vanilkovú zmes a krátko ovaríme.
Za občasného miešania necháme vychladnúť.
250 g masla, citrónovú kôru a šťavu vymiešame do peny a postupne vmiešame vychladnutý puding.
Krémom potrieme koláč a uložíme do chladna.
Na záver polejeme čokoládovou polevou.
Postupne pridáme vajcia a ďalej šľaháme, kým nevznikne hladký krém.
Zmiešame múku s práškom do pečiva, nasypeme na krém a metličkou premiešame.
Cesto rozdelíme na polovice a do jednej pridáme kakao.
Na vymastený plech rozotrieme svetlé cesto, naň opatrne rozotrieme tmavé cesto a povrch uhladíme.
Višne necháme odkvapkať a potom ich rovnomerne rozložíme na cesto.
Plech vložíme do vyhriatej rúry (elektrický šporák 175°C, plyn stupeň 2) a pečieme zhruba 30 minút.
Necháme vychladnúť.
Pudingový prášok a 100 g cukru rozmiešame so 6 lyžicami mlieka.
Zostávajúce mlieko privedieme do varu, vlejeme vanilkovú zmes a krátko ovaríme.
Za občasného miešania necháme vychladnúť.
250 g masla, citrónovú kôru a šťavu vymiešame do peny a postupne vmiešame vychladnutý puding.
Krémom potrieme koláč a uložíme do chladna.
Na záver polejeme čokoládovou polevou.