Venušina roláda
Kategória: 
800 g morčacích pŕs, 50 g postrúhaného syra typu ementál, 3 vajíčka, ½ l bieleho vína, ½ l slepačieho vývaru (zeleninového), 2 šalotky, 4 PL smotany, 50 g čerstvých byliniek (najlepšie špenátové listy a pažítka), soľ, mleté čierne korenie

Venušina roláda - príprava

    Urobíme praženicu z vajec, pridáme do nej nastrúhaný syr, nasekané špenátové listy a pažítku, posolíme a okoreníme. Umyté a osušené morčacie prsia rozrežeme ostrým nožom na plátky.
    Potrieme ich bylinkovou zmesou, stočíme a previažeme niťou. Posolíme a okoreníme.
    Na rozohriatom oleji opražíme roládu z obidvoch strán, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme (môžeme dusiť aj v trúbe) asi 1 hodinu.
    Vyberieme mäso a šťavu zriedime vývarom a dochutíme smotanou.
    Omáčku servírujeme osobitne.
    Podávame so zemiakovými pusinkami

Vaše názory

(5/5)
Top