600 g morčacieho mäsa pokrájaného na rezančeky,
soľ,
mleté čierne korenie,
30 g roztopeného masla,
2 cibule pokrájané na kocky,
2 posekané strúčiky cesnaku,
1 – 2 PL mletej sladkej papriky,
1 PL múky,
1/8 l slepačieho vývaru,
¼ l sladkej smotany,
1 PL posekanej petržlenovej vňate
Morčacie v paprikovej omáčke - príprava
Rezančeky morčacieho mäsa osolíme, okoreníme.
V horúcom tuku ich po dávkach opečieme.
Vo výpeku do sklovita osmažíme cibuľu a cesnak, poprášime ich paprikou a múkou a krátko opražíme.
Do panvice pridáme bujón a zvaríme ho.
Potom primiešame smotanu a prudko varíme do zhustnutia. Napokon v omáčke zohrejeme rezančeky mäsa a posypeme posekaným petržlenom.