Morčacie v paprikovej omáčke
Kategória: 
600 g morčacieho mäsa pokrájaného na rezančeky, soľ, mleté čierne korenie, 30 g roztopeného masla, 2 cibule pokrájané na kocky, 2 posekané strúčiky cesnaku, 1 – 2 PL mletej sladkej papriky, 1 PL múky, 1/8 l slepačieho vývaru, ¼ l sladkej smotany, 1 PL posekanej petržlenovej vňate

Morčacie v paprikovej omáčke - príprava

    Rezančeky morčacieho mäsa osolíme, okoreníme.
    V horúcom tuku ich po dávkach opečieme.
    Vo výpeku do sklovita osmažíme cibuľu a cesnak, poprášime ich paprikou a múkou a krátko opražíme.
    Do panvice pridáme bujón a zvaríme ho.
    Potom primiešame smotanu a prudko varíme do zhustnutia. Napokon v omáčke zohrejeme rezančeky mäsa a posypeme posekaným petržlenom.

Vaše názory

(5/5)
Top