Kura na hubách so smotanou
Kategória: 
600 g kuracích pŕs, 2 cibule, 200 g húb (čerstvé alebo z konzervy), 2 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 100 ml kuracieho vývaru, 200 ml smotany, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, kajenské korenie, strúhaný muškátový oriešok

Kura na hubách so smotanou - príprava

    Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky.
    V kastróliku zohrejeme olej.
    Rýchlo opečieme kuracie mäso. Vyberieme ho a do vypečeného tuku vložíme cibuľu nakrájanú na drobno a huby.
    Osmažíme, vložíme späť mäso, osolíme, okoreníme. Premiešame, poprášime múkou, zalejeme vývarom a smotanou a približne 5 min. povaríme.
    Dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.

    Podávame s ryžou a udusenou zeleninou, alebo s haluškami (cestovinou).

Vaše názory

(5/5)
Top