Sliepka (kura) na karí
Kategória: 
1 sliepku (kura - alebo jednoducho mäso z polievky), 2 cibule, 1 bobkový list, celé čierne korenie, 3 PL masla, 4 PL hladkej múky, 150 g sterilizovaného hrášku, 150 ml sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL karí korenia, citrónová šťava

Sliepka (kura) na karí - príprava

    Mäso, cibuľu, celé čierne korenie, bobkový list – uvaríme, vyberieme a necháme vychladnúť.
    Alebo takto môžeme pripraviť aj mäso zo zeleninovej polievky.
    Uvarené, vychladené mäso oberieme z kostí, nakrájame na kúsky.
    V rajnici roztopíme maslo, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú druhú cibuľu, posypeme múkou, korení a karí korením a chvíľu popražíme.
    Zalejeme troškou vývaru.
    Do omáčky vložíme pokrájané mäso a odkvapkaný hrach z konzervy, dochutíme soľou, a citrónovou šťavou.
    Hotové zjemníme sladkou smotanou.
Top