Kurča po provensálsky
Kategória: 
1 kurča, 70 g slaniny (údená, oravská), 200 ml bieleho vína, 200 ml masoxového vývaru, 3 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 2 rajčiny, tymián, bobkový list, celé čierne korenie, rozmarín, čerstvá petržlenová vňať

Kurča po provensálsky - príprava

    Kurča rozporcujeme a osolíme.
    Každú porciu obalíme plátkami slaniny a omotáme niťou, alebo slaninu pripevníme ihlicou.
    Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji.
    Podlejeme bielym vínom a masoxovým vývarom.
    Pridáme pokrájané rajčiny, tymián, bobkový list a 2-3 zrnká čierneho korenia.
    Prikryté dusíme takmer do mäkka asi 1 hodinu.
    Pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10-15 minút.
    Porcie môžeme na tanieri posypať petržlenovou vňaťou.

Vaše názory

(5/5)
Top