Šošovicová polievka s vínom
Kategória: 
150 g šošovice, pol cibule, 50 g mrkvy, 50 g petržlenu, soľ, 4 zrnká celého čierneho korenia, 1 kocku masoxu, 100 ml bieleho vína, 80 g klobásy

Šošovicová polievka s vínom - príprava

    Prebratú umytú šošovicu namočíme na 2 hodiny do vody.
    Potom prepláchneme a scedenú nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť.
    Pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu, polievku trošku posolíme, okoreníme celým korením a uvaríme takmer domäkka.
    Masox rozmiešame v 100 ml horúcej vody, vlejeme do polievky, pridáme víno, nakrájanú klobásu, premiešame a uvaríme domäkka.
Top