Polievka z čerstvých fazuľových strúčikov
Kategória: 
čerstvé fazuľkové strúčiky, kyslú smotanu, maslo, múku, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot čerstvú kôprovú vňať, zeleninový vývar

Polievka z čerstvých fazuľových strúčikov - príprava

    Maslo rozpustíme, zaprášime hladkou múkou a miešame, kým múka nezíska mierne zlatistú farbu.
    Odstavíme a postupne prilievame vývar.
    Neprestávame miešať, aby nám nevznikli hrudky.
    Opäť postavíme na sporák, primiešame očistené a pokrájané fazuľkové struky.
    Polievku privedieme do varu, varíme, kým struky nezmäknú. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením.
    Trošku vývaru odoberieme a zmiešame s kyslou smotanou. Rozmiešanú zmes potom vlejeme do polievky. Zabránime tak tomu, aby sa smotana v polievke zrazila.
    Polievku pred podávaním dochutíme octom a trochou cukru, prípadne dozdobíme čerstvou kôprovou vňaťou.
Top