Cestoviny s pikantným kurčaťom
Kategória: 
300 g ázijských cestovín, 800 g kuracieho mäsa, 80 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 250 g čerstvého ananásu, 30 g ďumbiera (čerstvý koreň), 5 PL arašidového oleja, 1 čl soli, 1 čl trstinového cukru, 1 čl krevetovej pasty, 1 PL svetlej sójovej omáčky, 1 PL bieleho korenia, čerstvé lístky mäty

Cestoviny s pikantným kurčaťom - príprava

    Kurča s kožou pokrájame na kúsky.
    Ošúpanú cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno, ananás na kocky, ošúpaný koreň ďumbiera na plátky.
    Vo woku na troške oleja udusíme cibuľku a cesnak dosklovita a vyberieme ich.
    Prilejeme zvyšok oleja a prudko na ňom opražíme kuracie kúsky.
    Pridáme kocky ananásu, soľ, trstinový cukor a ďalej opekáme.
    Dochutíme krevetovou pastou, sójovou omáčkou a polovičným množstvom bieleho korenia.
    Keď mäso zmäkne a chute sa spoja, primiešame cestoviny. Pred podávaním jedlo posypeme zvyškom bieleho korenia a ozdobíme
Top