Grilovaná špargľa s bernskou omáčkou
Kategória: 
600 g špargle, 1 hrnček bieleho suchého vína, 2 PL citrónovej šťavy, soľ, celé biele korenie. Bernská omáčka: 2 žĺtky, 250 g masla, 2 PL bylinkového, estragónového octu, čerstvý estragón, soľ, korenie Príloha: 4 veľké zemiaky, 500 ml kuracieho vývaru, 1 PL masla, soľ, korenie, 200 g špenátu, 1 šalotku, 1 PL olivového oleja, 2 PL bieleho suchého vína

Grilovaná špargľa s bernskou omáčkou - príprava

    Spodnú časť špargle ošúpeme, hlavičky necháme neošúpané, drevnaté konce odkrojíme. Dáme na 1 minútu povariť do osolenej vody ochutenej bielym vínom, citrónovou šťavou a celým bielym korením.
    Špargľu vyberieme a ponoríme do ľadovej vody, aby sme zastavili proces varenia.
    Uvarenú špargľu sprudka opečieme na olivovom oleji tak, aby zostala chrumkavá.

    Omáčka: Žĺtky dáme do guľatej misy, pridáme ocot, soľ a korenie.
    Nad parou miešame metličkou do zhustnutia, musíme dávať pozor, aby sa žĺtky nezrazili.
    Do vyšľahaných žĺtkov pomaly a za stáleho miešania prilejeme rozpustené maslo.
    Nakoniec pridáme čerstvé lístky estragónu.

    Príloha: Ošúpané zemiaky vložíme do osoleného a okoreneného kuracieho vývaru s maslom a prikryté pomaly dusíme domäkka v rúre pri 120 °C asi 30 minút.
    Pripravíme si špenát: Na olivovom oleji speníme nadrobno posekanú šalotku, podlejeme ju bielym vínom a pridáme listový špenát.
    Dochutíme soľou a korením.
Top