Pečené bravčové karé
600 g bravčového karé s kosťou, olej, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžičky drvenej rasce, 2,5 dl zeleninového vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice ostrého kečupu

Pečené bravčové karé - príprava

    Karé opečieme vcelku na rozohriatom oleji zo všetkých strán.
    Potom pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, pretlačený cesnak, posolíme, okoreníme, posypeme rascou, podlejeme vriacim vývarom, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka.
    Počas pečenia mäso obraciame a polievame výpekom.
    Mäkké mäso odkryjeme a necháme sčervenieť.
    Upečené karé vyberieme, do výpeku podľa potreby dolejeme vriacu vodu, pridáme kečup a zahustíme múkou.
    Chvíľu povaríme.
    Nakrájané mäso polejeme šťavou a podávame s cestovinou
Top