Grilované kuracie krídla s rajčiakovou omáčkou
Kategória: 
12 kuracích krídel, 750 g rajčiakov, 1 jablko, 1 cibuľa, 3 lyžice rajčiakového pretlaku, 2 lyžice medu, 2 lyžičky ovocného octu, soľ, korenie na grilovanie, štipka kajenského korenia, olej

Grilované kuracie krídla s rajčiakovou omáčkou - príprava

    Rajčiaky na spodnej časti do kríža narežeme, krátko povaríme, opláchneme studenou vodou, olúpeme a rozštvrtíme. Jadro vyberieme.
    Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a spolu s rajčiakmi nakrájame na malé kúsky.
    Očistíme cibuľu, nakrájame ju na osminky a opečieme v horúcom oleji.
    Pridáme k nej kúsky rajčiakov a jablka, posolíme.
    Vmiešame rajčiakový pretlak a dusíme pod pokrievkou 20 až 30 minút.
    Rajčiakovú omáčku dochutíme kajenským korením.
    Med, ocot, soľ a korenie na grilovanie zmiešame.
    Zmesou potrieme krídla a grilujeme po oboch stranách dozlata.
    Podávame s pripravenou omáčkou.
Top