Polievka z kuriatok
Kategória: 
200 g koreňovej zeleniny, 350 g kuriatok, hubové korenie, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, oregano, 200 g smotany na varenie, 40 g masla

Polievka z kuriatok - príprava

    Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na malé kocky a orestujeme ich na rozpustenom masle.
    Posolíme, pridáme kuriatka, bobkový list, ochutíme hubovým korením, zalejeme mäsovým vývarom a na miernom ohni uvaríme domäkka.

    Časť kuriatok si odložíme na ozdobenie, zvyšok spolu so zeleninou a s vývarom rozmixujeme.
    Prilejeme smotanu na varenie, podľa chuti posolíme, okoreníme a krátko povaríme.
    Hotovú polievku ozdobíme zvyšnými kuriatkami a lístkami čerstvého oregana.
Top