500 g kuracích pŕs (5 kusov),
150 g brokolice,
150 g Nivy,
1 vajce,
1 šľahačková smotana,
strúhanka,
mleté biele korenie,
soľ,
olej
Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou - príprava
Umyté, osušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením.
Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky, ktoré naplníme brokolicovou plnkou
Brokolicová plnka: Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka.
Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a s vajcom.
Podľa potreby zahustíme strúhankou.
Zmes už nesolíme ani nekoreníme, aby viac vynikla chuť brokolice a syra.
Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji.
Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme
(2-3 minúty).
Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom.