Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou
Kategória: 
500 g kuracích pŕs (5 kusov), 150 g brokolice, 150 g Nivy, 1 vajce, 1 šľahačková smotana, strúhanka, mleté biele korenie, soľ, olej

Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou - príprava

    Umyté, osušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením.
    Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky, ktoré naplníme brokolicovou plnkou

    Brokolicová plnka: Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka.
    Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a s vajcom.
    Podľa potreby zahustíme strúhankou.
    Zmes už nesolíme ani nekoreníme, aby viac vynikla chuť brokolice a syra.
    Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji.
    Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme
    (2-3 minúty).
    Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom.
Top