Bravčové koleno s kyslou kapustou
Kategória:
1 - 2ks svieže bravčové kolená,
1 lyžica soli,
1 lyžica cukru,
pár bobkových listov,
celé čierne korenie,
800 g kyslej kapusty,
1 lyžica vegety
Bravčové koleno s kyslou kapustou - príprava
Vegetu alebo iné Vami používané dochucovadlo, soľ a cukor vymiešajte s lyžicou vody.
Koleno narežte 2-3 krát po dĺžke, dobre ponatierajte pripravenou zmesou.
Obložte takto pripravené celými zrnkami čierneho korenia a bobkovým listom.
Prikryté nechajte odležať 2-3 dni na chladnom mieste.
Po tejto dobe koleno spolu s koreninami dajte variť do studenej vody asi tak jednu hodinu.
Potom ho preložte a dajte do zohriatej rúry piecť asi 30 minút pri teplote 220°C, kým nezíska zlatistú farbu.
Pokým sa pečie koleno, nachystajte si kyslú kapustu, ktorú uvaríte vo vode, v ktorej sa varilo koleno.
Keď je kapusta uvarená oceďte ju, preložte ju na zohriatý podnos a zalejte výpekom z kolena, na ňu položíme upečené kolienka a podávame.
Prípadne môžeme servírovať s knedľou alebo s opekanými alebo varenými zemiakmi.
Koleno môžete piecť aj spolu so zemiakmi nakrájanými na kolieska, čo im dodá veľmi dobrú chuť.
Podobné recepty
Kategória:
1 - 2ks svieže bravčové kolená,
1 lyžica soli,
1 lyžica cukru,
pár bobkových listov,
celé čierne korenie,
800 g kyslej kapusty,
1 lyžica vegety
Bravčové koleno s kyslou kapustou - príprava
Vegetu alebo iné Vami používané dochucovadlo, soľ a cukor vymiešajte s lyžicou vody.
Koleno narežte 2-3 krát po dĺžke, dobre ponatierajte pripravenou zmesou.
Obložte takto pripravené celými zrnkami čierneho korenia a bobkovým listom.
Prikryté nechajte odležať 2-3 dni na chladnom mieste.
Po tejto dobe koleno spolu s koreninami dajte variť do studenej vody asi tak jednu hodinu.
Potom ho preložte a dajte do zohriatej rúry piecť asi 30 minút pri teplote 220°C, kým nezíska zlatistú farbu.
Pokým sa pečie koleno, nachystajte si kyslú kapustu, ktorú uvaríte vo vode, v ktorej sa varilo koleno.
Keď je kapusta uvarená oceďte ju, preložte ju na zohriatý podnos a zalejte výpekom z kolena, na ňu položíme upečené kolienka a podávame.
Prípadne môžeme servírovať s knedľou alebo s opekanými alebo varenými zemiakmi.
Koleno môžete piecť aj spolu so zemiakmi nakrájanými na kolieska, čo im dodá veľmi dobrú chuť.
Koleno narežte 2-3 krát po dĺžke, dobre ponatierajte pripravenou zmesou.
Obložte takto pripravené celými zrnkami čierneho korenia a bobkovým listom.
Prikryté nechajte odležať 2-3 dni na chladnom mieste.
Po tejto dobe koleno spolu s koreninami dajte variť do studenej vody asi tak jednu hodinu.
Potom ho preložte a dajte do zohriatej rúry piecť asi 30 minút pri teplote 220°C, kým nezíska zlatistú farbu.
Pokým sa pečie koleno, nachystajte si kyslú kapustu, ktorú uvaríte vo vode, v ktorej sa varilo koleno.
Keď je kapusta uvarená oceďte ju, preložte ju na zohriatý podnos a zalejte výpekom z kolena, na ňu položíme upečené kolienka a podávame.
Prípadne môžeme servírovať s knedľou alebo s opekanými alebo varenými zemiakmi.
Koleno môžete piecť aj spolu so zemiakmi nakrájanými na kolieska, čo im dodá veľmi dobrú chuť.