Hovädzia roštenka na zelenine
600 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 1 vetvička rozmarínu, sušená bazalka, olej, 4 papriky, 4 paradajky, 1,5 dl červeného vína

Hovädzia roštenka na zelenine - príprava

    Hovädziu roštenku pokrájame na rezne, okraje narežeme a mierne naklepeme.
    Z oboch strán osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, prudko opečieme na rozohriatom oleji a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme pokrájané papriky zbavené jadier a za stáleho miešania opražíme.
    Na papriky uložíme opečené mäso, pridáme pokrájané paradajky, umytú vetvičku rozmarínu, ochutíme sušenou bazalkou a podlejeme vínom.
    Dusíme do mäkka.
    Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlejeme vodou.
Top