Čevabčiči
1 veľký strúčik cesnaku, 400 g mletej hovädziny, 200 g mletej teľaciny, trochu čierneho korenia, 1/2 lyžičky soli, štipka štipľavej papriky, štipka majoránky, 1/8 l mäsového vývaru, 1 lyžička mletej červenej papriky, 150 g cibule, 2 lyžice oleja na praženie, 2 paradajky podľa chuti

Čevabčiči - príprava

    Cesnak očistíme a roztlačíme, zmiešame s mletým mäsom
    a koreninami. Prilejeme vriaci vývar a spracujeme do hladkej masy.
    Dochutíme a vyformujeme do tvaru valčekov ako palec.
    Cibuľu očistíme a nasekáme najemno, zmiešame ju s paprikou. Grilovaciu alebo inú ťažkú panvicu zohrejeme na vysokú teplotu, vymastíme olejom a mäsové krokety na ňom
    zo všetkých strán opečieme dohneda.
    Mäso by však vo vnútri malo zostať ružové.
    Čevabčiči podávame obložené paprikovou cibuľou, prípadne s ochutenými osminkami paradajok.
    Vhodná príloha - maslový chlieb, reďkovky, kyslé uhorky, miešaný šalát.
Top