Hovädzie na červenom víne
1,5 kg chudého hovädzieho mäsa, 3 cibule, 4-6 strúčikov cesnaku, 50g olív, l KL ml. č. korenia, 6 PL oleja, pol litra červeného vína, 2 KL tymiánu, l KL soli, 1/4 l smotany, 2 cl koňaku.

Hovädzie na červenom víne - príprava

    Na veľké kocky nakrájame mäso, opražíme na horúcom oleji. Nakrájanú cibuľu pražíme 3 min. spolu s mäsom, podlejeme polovicou vína. 8 olív necháme na ozdobu, ostatné olivy nahrubo nakrájame a pridáme spolu s nakrájaným cesnakom, korením, tymiánom a soľou do hrnca. V zakrytom hrnci dusíme 30 min. pri nízkej teplote. Bez pokrievky dusíme ešte asi hodinu a medzitým pridávame zvyšné víno. Nakoniec pridáme smotanu a za stáleho miešania necháme zovrieť. dochutíme koňakom. Každú porciu ozdobíme olivou. Podávame so zemiakmi alebo bielym chlebom. Recept je pre 8 osôb.
Top