Bravčová roláda
Ľahký
Celkom lacný
Príprava
Varenie

Mäsové rolády môžeme podávať ako hlavné jedlo ale i na studené obložené misy.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 1 kg bravčového pliecka alebo krkovičky
  • horčica
  • 1 cibuľa
  • olej
  • hrášok, šampiňóny, červenú papriku, hrášok ....
  • soľ, vegetu, korenie
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks diétne párky

Bravčová roláda - príprava

    Mäso si rozrežeme na jeden veľký plán, dobre ho vyklepeme. Posolíme, pokoreníme, poprášime vegetou a červenou štipľavou paprikou.

    Natrieme plnotučnou horčicou.

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme hríby, mrazený hrášok s mrkvou - kto nemá rád môže vynechať.
    Všetko spolu podusíme a pridáme dve rozhabarkované vajcia a urobíme riedku praženicu.

    Plnku natrieme na horčicový plát, položíme uvarené párky a stočíme do rolády. Zviažeme hrubou niťou, dáme na pekáč, podlejeme vodou, ešte zvrchu posolíme a prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom. Dáme piecť na 1 hodinu.

    Potom odokryjeme, otočíme a do ružova pečieme ďalších 30 minút. Ak je treba, podlejem vývarom.

    Podávame s ryžou alebo zemiakmi a so zeleninovým šalátom.
Top