Grófkin koláč
450 g polohrubej múky, 125 g masla, ½ balíčka prášku do pečiva, 200 g práškové cukru , 4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka , citrónová kôra, l lyžička kakaa Plnka: 7 menších očistených jabĺk, sneh zo 4 bielkov, 1 balíček vanilínového cukru, 2 lyžice kryštálového cukru, 70-100 g posekaných orechov, 70-100 g hrozienok

Grófkin koláč - príprava

    Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilínovým a kryštálom cukrom, posekanými orechami a hrozienkami. Môžeme pridať aj škoricu.
    Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhritej rúry asi na 30 minút. Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Top