Čína na cibuľke
1/2 kg bravčového mäsa, 500 g cibule, 6 PL oleja, 3 PL kečupu, 1 1/2 PL octu, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL práškového cukru, 4 PL vody, 2 PL vína, soľ

Čína na cibuľke - príprava

    Mäso pokrájame na rezne, vyklepeme chrbtom noža a pokrájame na pásiky.
    Kečup zmiešame s vodou, octom, sójovou omáčkou a cukrom.
    Na oleji mäso prudko opečieme.
    Po opečení osolíme a dáme na tanier.
    Do výpeku ak treba pridáme olej, na ktorom krátko podusíme cibuľu pokrájanú na pásiky.
    Do cibule vložíme opečené mäso.
    Prilejeme vína a premiešame.
    Zalejeme kečupovou zmesou a povaríme, kým sa zmes trochu neodparí.
    Podľa potreby dochutíme.
Top