Cisárske palacinky
Cisárske palacinky - príprava
Upečieme 6-7 hrubších palaciniek, ktoré necháme vychladnúť. Tortovú formu vymastíme maslom a začneme ukladať palacinky vo vrstvách.
Potierame ich ovocným džemom a každú druhú posypeme postrúhanou čokoládou.
Rožšľaháme tri vaječné žĺtky s troma polievkovými lyžicami práškového cukru na penu, z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka všetko premiešame.
Zmesou zalejeme palacinky a navrch môžeme ešte poklásť čerstvé ovocie - jahody alebo maliny.
Palacinky necháme zapiecť vo vyhriatej rúre.
Dávame pozor, aby pena neprihorela.
Po 1O-15 minútach sú palacinky hotové.
Po vybratí z rúry nalejeme na palacinky rum a necháme ich 3O-4O sekúnd rumom flambovať.
Horiace palacinky prikryjeme tanierom.
Podávame ich teplé.
Podobné recepty
Cisárske palacinky - príprava
Upečieme 6-7 hrubších palaciniek, ktoré necháme vychladnúť. Tortovú formu vymastíme maslom a začneme ukladať palacinky vo vrstvách.
Potierame ich ovocným džemom a každú druhú posypeme postrúhanou čokoládou.
Rožšľaháme tri vaječné žĺtky s troma polievkovými lyžicami práškového cukru na penu, z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka všetko premiešame.
Zmesou zalejeme palacinky a navrch môžeme ešte poklásť čerstvé ovocie - jahody alebo maliny.
Palacinky necháme zapiecť vo vyhriatej rúre.
Dávame pozor, aby pena neprihorela.
Po 1O-15 minútach sú palacinky hotové.
Po vybratí z rúry nalejeme na palacinky rum a necháme ich 3O-4O sekúnd rumom flambovať.
Horiace palacinky prikryjeme tanierom.
Podávame ich teplé.
Potierame ich ovocným džemom a každú druhú posypeme postrúhanou čokoládou.
Rožšľaháme tri vaječné žĺtky s troma polievkovými lyžicami práškového cukru na penu, z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka všetko premiešame.
Zmesou zalejeme palacinky a navrch môžeme ešte poklásť čerstvé ovocie - jahody alebo maliny.
Palacinky necháme zapiecť vo vyhriatej rúre.
Dávame pozor, aby pena neprihorela.
Po 1O-15 minútach sú palacinky hotové.
Po vybratí z rúry nalejeme na palacinky rum a necháme ich 3O-4O sekúnd rumom flambovať.
Horiace palacinky prikryjeme tanierom.
Podávame ich teplé.