Cisárske palacinky
Kategória: 
5 dkg varovej čokolády , vajcia , džem , práškový cukor , 1/2 dcl rumu.

Cisárske palacinky - príprava

    Upečieme 6-7 hrubších palaciniek, ktoré necháme vychladnúť. Tortovú formu vymastíme maslom a začneme ukladať palacinky vo vrstvách.
    Potierame ich ovocným džemom a každú druhú posypeme postrúhanou čokoládou.
    Rožšľaháme tri vaječné žĺtky s troma polievkovými lyžicami práškového cukru na penu, z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka všetko premiešame.
    Zmesou zalejeme palacinky a navrch môžeme ešte poklásť čerstvé ovocie - jahody alebo maliny.
    Palacinky necháme zapiecť vo vyhriatej rúre.
    Dávame pozor, aby pena neprihorela.
    Po 1O-15 minútach sú palacinky hotové.
    Po vybratí z rúry nalejeme na palacinky rum a necháme ich 3O-4O sekúnd rumom flambovať.
    Horiace palacinky prikryjeme tanierom.
    Podávame ich teplé.
Top