Dalmácká paštičáda
Kategória:
• hovädzie mäso stehno,
• slanina,
• zeler,
• bravčová masť,
• červené víno,
• vinný ocot,
• paradajkový pretlak,
• cesnak,
• cibuľa,
• hrebíček,
• soľ,
• korenie,
• cukor, muškátový oriešok,
• vývar alebo voda,
• strúhanka,
• cesto zemiakové knedlíky v prášku.
Dalmácká paštičáda - príprava
Hovädzie mäso prešpikujeme slaninou a napichame do neho hrebíčky.
Obložíme na plátky pokrájaným cesnakom a naložíme ho cez noc do vínneho octu.
Druhý deň vyberieme hrebíčky z mäsa, ktoré osušíme, osolíme, okoreníme a postrúhame naň muškátový oriešok. Zahrejeme masť na ktorej ľahko osmažíme celé mäso, pridáme nakrájanú cibuľu a zeler.
Podlejeme vývarom a červeným vínom, a paradajkovým pretlakom.
Varíme na miernom ohni 3-4 hodiny.
Mäso vyberieme a omáčku podľa potreby zahustíme zápražkou spravenou zo masti a strúhanky.
Omáčku dochutíme ešte troškou paradajkového pretlaku a štipkou cukru podľa potreby.
Nakrájané mäso dáme do omáčky ešte prehriať.
Podávame s Dalmátskymi zemiakovými knedľami,ktoré získame
z cesta na zemiakové knedlíky v prášku do ktorých sme pridali nastrúhaný muškátový oriešok.
Kategória:
• hovädzie mäso stehno,
• slanina,
• zeler,
• bravčová masť,
• červené víno,
• vinný ocot,
• paradajkový pretlak,
• cesnak,
• cibuľa,
• hrebíček,
• soľ,
• korenie,
• cukor, muškátový oriešok,
• vývar alebo voda,
• strúhanka,
• cesto zemiakové knedlíky v prášku.
Dalmácká paštičáda - príprava
Hovädzie mäso prešpikujeme slaninou a napichame do neho hrebíčky.
Obložíme na plátky pokrájaným cesnakom a naložíme ho cez noc do vínneho octu.
Druhý deň vyberieme hrebíčky z mäsa, ktoré osušíme, osolíme, okoreníme a postrúhame naň muškátový oriešok. Zahrejeme masť na ktorej ľahko osmažíme celé mäso, pridáme nakrájanú cibuľu a zeler.
Podlejeme vývarom a červeným vínom, a paradajkovým pretlakom.
Varíme na miernom ohni 3-4 hodiny.
Mäso vyberieme a omáčku podľa potreby zahustíme zápražkou spravenou zo masti a strúhanky.
Omáčku dochutíme ešte troškou paradajkového pretlaku a štipkou cukru podľa potreby.
Nakrájané mäso dáme do omáčky ešte prehriať.
Podávame s Dalmátskymi zemiakovými knedľami,ktoré získame
z cesta na zemiakové knedlíky v prášku do ktorých sme pridali nastrúhaný muškátový oriešok.
Obložíme na plátky pokrájaným cesnakom a naložíme ho cez noc do vínneho octu.
Druhý deň vyberieme hrebíčky z mäsa, ktoré osušíme, osolíme, okoreníme a postrúhame naň muškátový oriešok. Zahrejeme masť na ktorej ľahko osmažíme celé mäso, pridáme nakrájanú cibuľu a zeler.
Podlejeme vývarom a červeným vínom, a paradajkovým pretlakom.
Varíme na miernom ohni 3-4 hodiny.
Mäso vyberieme a omáčku podľa potreby zahustíme zápražkou spravenou zo masti a strúhanky.
Omáčku dochutíme ešte troškou paradajkového pretlaku a štipkou cukru podľa potreby.
Nakrájané mäso dáme do omáčky ešte prehriať.
Podávame s Dalmátskymi zemiakovými knedľami,ktoré získame
z cesta na zemiakové knedlíky v prášku do ktorých sme pridali nastrúhaný muškátový oriešok.