Dalmácká paštičáda
• hovädzie mäso stehno, • slanina, • zeler, • bravčová masť, • červené víno, • vinný ocot, • paradajkový pretlak, • cesnak, • cibuľa, • hrebíček, • soľ, • korenie, • cukor, muškátový oriešok, • vývar alebo voda, • strúhanka, • cesto zemiakové knedlíky v prášku.

Dalmácká paštičáda - príprava

    Hovädzie mäso prešpikujeme slaninou a napichame do neho hrebíčky.
    Obložíme na plátky pokrájaným cesnakom a naložíme ho cez noc do vínneho octu.
    Druhý deň vyberieme hrebíčky z mäsa, ktoré osušíme, osolíme, okoreníme a postrúhame naň muškátový oriešok. Zahrejeme masť na ktorej ľahko osmažíme celé mäso, pridáme nakrájanú cibuľu a zeler.
    Podlejeme vývarom a červeným vínom, a paradajkovým pretlakom.
    Varíme na miernom ohni 3-4 hodiny.
    Mäso vyberieme a omáčku podľa potreby zahustíme zápražkou spravenou zo masti a strúhanky.
    Omáčku dochutíme ešte troškou paradajkového pretlaku a štipkou cukru podľa potreby.
    Nakrájané mäso dáme do omáčky ešte prehriať.
    Podávame s Dalmátskymi zemiakovými knedľami,ktoré získame
    z cesta na zemiakové knedlíky v prášku do ktorých sme pridali nastrúhaný muškátový oriešok.
Top