Bravčové rezne
20 g masla, 1 malá cibuľa, 200 g hlív, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 1 lyžička maizeny, trošku mlieka, 500 g bravčového mäsa zo stehna, hladká múka, 1 vajce, 2 lyžice mlieka a strúhanka na obaľovanie rezňov , olej na vyprážanie.

Bravčové rezne - príprava

    V panvici na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a na malé kúsky nakrájané hlivy, soľ, mleté čierne korenie a prikryté dusíme.
    Keď sú hlivy mäkké, zahustíme ich vajcom a maizenou, rozpustenou v troške mlieka.
    Zmesou natrieme naklepané a osolené rezne, preložíme ich
    na polovicu, obalíme v múke, vo vajíčku rozhabarkovanom
    v mlieku a v strúhanke.
    Vypražíme ich na rozpálenom oleji po obidvoch stranách. Podávame so zemiakovými hranolkami.
Top