Plnené hovädzie stehno
600 g hovädzieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibule, 100 g čerstvých hlív, 80 g brokolice, 80 g nakladanej kapie, 1 vajce, 1,5 dl mäsového vývaru, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 3 zrnká nového korenia, 1 lyžička Solamylu.

Plnené hovädzie stehno - príprava

    Mäso rozkrojíme na 4 rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané hlivy, pokrájanú brokolicu, osolíme
    a krátko podusíme.
    Do chladnej zmesi pridáme pokrájanú kapiu, vajce
    a premiešame.
    Plnku rozdelíme na rezne, preložíme, spevníme špáradlom
    a opražíme na rozohriatom oleji.
    Podlejeme vývarom, pridáme korenie a dusíme do mäkka.
    Podľa potreby počas dusenia podlievame vodou.
    Potom mäso vyberieme, šťavu zahustíme Solamylom premiešaným s trochou vody, mäso vložíme späť a krátko prehrejeme. Podávame so zeleninovou ryžou.
Top