Plnené hovädzie stehno
Kategória:
600 g hovädzieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibule, 100 g čerstvých hlív, 80 g brokolice, 80 g nakladanej kapie, 1 vajce, 1,5 dl mäsového vývaru, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 3 zrnká nového korenia, 1 lyžička Solamylu.
Plnené hovädzie stehno - príprava
Mäso rozkrojíme na 4 rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané hlivy, pokrájanú brokolicu, osolíme
a krátko podusíme.
Do chladnej zmesi pridáme pokrájanú kapiu, vajce
a premiešame.
Plnku rozdelíme na rezne, preložíme, spevníme špáradlom
a opražíme na rozohriatom oleji.
Podlejeme vývarom, pridáme korenie a dusíme do mäkka.
Podľa potreby počas dusenia podlievame vodou.
Potom mäso vyberieme, šťavu zahustíme Solamylom premiešaným s trochou vody, mäso vložíme späť a krátko prehrejeme. Podávame so zeleninovou ryžou.
Podobné recepty
Kategória:
600 g hovädzieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibule, 100 g čerstvých hlív, 80 g brokolice, 80 g nakladanej kapie, 1 vajce, 1,5 dl mäsového vývaru, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 3 zrnká nového korenia, 1 lyžička Solamylu.
Plnené hovädzie stehno - príprava
Mäso rozkrojíme na 4 rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané hlivy, pokrájanú brokolicu, osolíme
a krátko podusíme.
Do chladnej zmesi pridáme pokrájanú kapiu, vajce
a premiešame.
Plnku rozdelíme na rezne, preložíme, spevníme špáradlom
a opražíme na rozohriatom oleji.
Podlejeme vývarom, pridáme korenie a dusíme do mäkka.
Podľa potreby počas dusenia podlievame vodou.
Potom mäso vyberieme, šťavu zahustíme Solamylom premiešaným s trochou vody, mäso vložíme späť a krátko prehrejeme. Podávame so zeleninovou ryžou.
a krátko podusíme.
Do chladnej zmesi pridáme pokrájanú kapiu, vajce
a premiešame.
Plnku rozdelíme na rezne, preložíme, spevníme špáradlom
a opražíme na rozohriatom oleji.
Podlejeme vývarom, pridáme korenie a dusíme do mäkka.
Podľa potreby počas dusenia podlievame vodou.
Potom mäso vyberieme, šťavu zahustíme Solamylom premiešaným s trochou vody, mäso vložíme späť a krátko prehrejeme. Podávame so zeleninovou ryžou.